Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Tweede verlies op rij voor FC Almere (3-2).

In de zaterdag tweede klasse B had FC Almere bij winst goede zaken kunnen doen maar de ploeg van Sandor Augustijn verloor voor de tweede keer op rij.

 
Na een spannende slotfase wist FC De Bilt uiteindelijk door een strafschop de winst over de streep te trekken. Ook koploper Victoria verloor en wist Geinoord (2-0 winst op Roda’46) de koppositie te pakken.

De twee ploegen gingen fanatiek van start maar de straffe wind had veel invloed op het spel van beide ploegen. De thuisclub ging daar in de eerste helft duidelijk beter mee om en kregen genoeg mogelijkheden om  Almere op achterstand te zetten maar verzuimde dat. FC Almere speelde veelal de lange bal, deze kwamen vaak door de harde wind slecht aan en daar maakte de thuisclub gretig gebruik van. Diverse aanvallen van De Bilt liepen echter ook op niets uit maar FC Almere stelde hier ook niet zoveel tegenover, alleen Nick Stots kreeg een mogelijkheid maar zijn omhaal was een prooi voor doelman Jos de Gram van de thuisclub. Ook een inzet van Almeerder Mike de Blieck leverde niets op. Dat FC De Bilt vlak voor de rust door Raymond van Nistelrooy een 1-0 voorsprong nam was dan ook dik verdiend gezien dat er diverse kansen om zeep waren geholpen. niet veel later had het ook zomaar 1-1 kunnen staan maar Lesley Vlieger zag zijn poging langs de verkeerde kant van de paal gaan.

Na de hervatting begon Almere veelbelovend maar na de eerste onderschepping van De Bilt was het al raak. Na een fout achterin bij Almere was het Vincent van Bueren die daar dankbaar gebruik van maakte en de voorsprong hiermee verdubbelde (2-0). Hierna een Almere dat de wedstrijd wel naar zich toe trok maar wist in het doelgebied van de thuisclub niet echt doeltreffend te zijn. Halverwege de tweede helft wisselde Almere- trainer Sandor Augustijn Nick Stots in voor Thiago Paraiso. FC De Bilt zag dat er meer druk kwam en ging wat meer achteruit voetballen wat nou net niet het sterkste punt is van de ploeg van Alain Hijman. Almere speelde daar goed op in en wist invaller Thiago Paraiso met het hoofd de aansluitingstreffer te scoren (1-2). De druk op het doel van de thuisclub werd steeds groter en werd het door Lesley Vlieger ook nog (2-2). De thuisclub moest hierna ook nog met tien man verder doordat alle wissels gebruikt waren. Het leek op een puntenverdeling uit te draaien maar dat pakte anders uit. In de slotminuut was het een counter van de thuisclub die een strafschop opleverde, een dieptebal op Robin Notenboom werd verkeerd beoordeeld door Tjeerd Hof van Almere en arbiter Ferit Akkaya besliste strafschop. FC Almere vond dit veel te zwaar gestraft maar de arbiter was resoluut. Redouan Boussoufi maakte geen fout en bezorgde FC De Bilt vanaf elf meter de volle winst.(3-2).

FC Almere-trainer Sandor Augustijn: “We speelden voor de rust ver onder de maat en was de 1-0 terecht al had het ook erger kunnen zijn, na de rust viel de 2-0 te snel maar herpakten we ons later goed met gevolg dat we alsnog gelijk maakte,maar dat we in de slotminuut toch nog het deksel op de neus kregen was zuur”, aldus de oefenmeester.


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)