Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

Unieke Land Art-tentoonstelling Once more, with feeling in KAF: een hommage aan 40 jaar landschapskunst in Flevoland

Op 5 september 2017 opent KAF EXPO een unieke tentoonstelling over de Land Art in Flevoland: Once more, with feeling. Hierin komen de zeven Flevolandse landschapskunstwerken van internationaal befaamde kunstenaars samen met installaties van zeven nieuwe kunstenaars. Naast films en videowerken, foto’s, tekeningen en zeefdrukken bevat de tentoonstelling ook verschillende andere werken van de Land Art kunstenaars zoals Amsterdam Project (1969) van Robert Morris en Hands Scraping (1968) van Richard Serra (collectie Stedelijk Museum Amsterdam). Once more, with feeling vormt zo een bijzondere overzichtstentoonstelling die veertig jaar Land Art viert. Once more, with feeling is vanaf 5 september te zien in KAF EXPO.

Nergens op de wereld is zoveel Land Art te vinden als in Flevoland. In de afgelopen veertig jaar zijn zeven landschapskunstwerken gerealiseerd van internationaal bekende kunstenaars. Deze opvallende landschapskunstwerken gevormd uit o.a. staal, beton, steen, bomen en aarde bevinden zich op onverwachte plekken midden in het landschap. Bezoekers komen ieder met een eigen reden; bewondering van het kunstwerk zelf, het vieren van een bruiloft, het meemaken van een voorstelling of concert of een dagelijkse wandeling. Het eerste landschapskunstwerk uit deze bijzondere collectie was ‘Observatorium’ van Robert Morris. Sindsdien zijn er elk decennium werken veschenen, met Pier+Horizon van Paul de Kort in 2016 als meest recente toevoeging.

In het kader van het onderzoeksprogramma Land Art Live hebben zeven nieuwe kunstenaars, vanuit een sociaal perspectief, zich laten inspireren door de Flevolandse Land Art en een performance op locatie opgevoerd. In tegenstelling tot de originele kunstenaars werken zij niet met staal en beton, maar houden zij zich bezig met sociale processen, menselijke ervaringen en maatschappelijke vraagstukken. Door op een afgelegen locatie aan hun tijdelijke kunstwerk te werken konden zij ontsnappen aan de beperkingen van de kunstwereld en bleven zij trouw aan de beginselen van de Land Art. Ontdek de unieke collectie landschapskunstwerken van toen en de nieuwe interpretaties van de zeven kunstenaars van nu, tijdens Once more, with feeling!

Once more, with feeling
Een sociaal perspectief op 40 jaar Land Art in Flevoland
5 september 2017 t/m 7 januari 2018
Opening: zondag 3 september 15.00 - 17.00 uur
Locatie: KAF Expo, Esplanade 10, Almere Stad
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 10 tot 22 uur, zondag van 10 tot 18 uur

Samenstelling en organisatie: Land Art Flevoland i.s.m. Kunstlinie Almere Flevoland
Curator: Martine van Kampen
Met dank aan: Provincie Flevoland, Fonds21 en BeamSystems

Kunstenaars van de Land Art: Marinus Boezem, Antony Gormley, Paul de Kort, Daniel Libeskind, Robert Morris, Richard Serra, Piet Slegers.
Kunstenaars van de Land Art Live interventies: Feiko Beckers, Melanie Bonajo, Gilles de Brock, Zhana Ivanova, Cindy Moorman, Maria Pask, Rory Pilgrim.

Kijk voor meer informatie op www.kaf.nl/Oncemorewithfeeling


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2017 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)