Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Unieke Urban Heroes Obstacle Run van War Child: Al ruim 350 deelnemers

Op zondag 13 mei organiseert War Child de Urban Heroes Obstacle Run in Almere. Het parcours van 4 kilometer middenin het centrum van Almere telt maar liefst 18 obstakels die de deelnemers moeten trotseren. De obstakels staan symbool voor internationaal gevaarlijke steden als Caracas, Bogota en Kaapstad. Met dit evenement wil War Child aandacht vragen voor kinderen die opgroeien in stedelijk geweld. Al ruim 350 mensen hebben zich aangemeld voor het evenement. Er zijn nog deelnametickets beschikbaar.

Verschillende kunstenaars uit de Nederlandse streetartscene hebben acht obstakels opgesierd met metershoge streetartportretten van kinderen uit de desbetreffende steden. Op deze manier geven de kunstenaars hen die opgroeien in gewelddadige steden een gezicht. Speciaal voor de jonge deelnemers en bezoekers is er een optreden van Netkids Music on stage met onder andere een dansoptreden van Global Dance Centre. Daarnaast zijn er ook optredens van The Originals Brassband (Almere) en Dj Qunzie gedurende de dag.

Vanaf donderdag 26 april is een selectie van de kunstwerken al te zien in onder andere het Stadhuis en de Nieuwe Bibliotheek in Almere. De kunstwerken zijn na de Obstacle Run ook te koop. Van de opbrengst komt 80% ten goede aan War Child.

Urban Violence is een grote en groeiende bedreiging voor kinderen wereldwijd. Het betekent letterlijk geweld in steden wat ontstaat door bijvoorbeeld de aanwezigheid van bendeoorlogen. Dit soort genadeloze steden zijn erg gevaarlijk voor kinderen. Ontvoering, rekrutering, misbruik en moord is er de dagelijkse realiteit. In een land als Brazilië worden gemiddeld per dag 168 mensen vermoord.

Kinderen die opgroeien in stedelijk geweld ervaren vaak vergelijkbare stress als kinderen die opgroeien in oorlog. Daarom is War Child begin dit jaar met twee pilots begonnen in de Colombiaanse hoofdstad Bogota om aan een geweldloze toekomst van deze kinderen te werken.

Urban Heroes Obstacle Run
Er zijn nog deelnametickets beschikbaar!

https://www.warchild.nl/urbanheroes


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)