Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • Verplaatsbaar kunstwerk vanaf vandaag in Almere Haven bit.ly/2zYtklB

Vakantie met onverzekerde hond kost je zo €10.000

21 juli 2017

Met Fikkie op vakantie deze zomer klinkt veel mensen heerlijk in de oren. Toch kan de zomervakantie een nachtmerrie worden als je je niet goed voorbereidt. In steeds meer landen in Europa is namelijk een aansprakelijkheidsverzekering voor honden verplicht. Voldoe je niet aan deze plicht, dan kun je een boete tot wel 10.000 euro krijgen. Dit blijkt uit onderzoek van het Aansprakelijkheidsverzekering Informatie Centrum.

In aanloop naar de zomervakantie 2017, onderzocht het informatieplatform aan welke eisen hondenbaasjes in de landen om ons heen moeten voldoen.

Verzekeringsplicht in Europa voor alle honden
In Denenmarken en (grote gedeelten van) Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, geldt de verzekeringsplicht voor elk hondenras. In Duitsland zijn er zes deelstaten waar de aansprakelijkheidsverzekering voor alle honden (ongeacht ras) verplicht is. Gaat u bijvoorbeeld een weekje naar Berlijn met de hond? Daar geldt deze verplichting en loopt u onverzekerd het risico op een boete van 10.000 euro. Nog eens zeven Duitse deelstaten hebben een verplichte verzekering voor “risico honden”.

Landen met verzekeringsplicht voor “risico honden”
In Frankrijk, Italië en Spanje is een aansprakelijkheidsverzekering voor “risico” honden verplicht. Deze landen hebben een lijst opgesteld met gevaarlijke hondenrassen. Staat uw hond op deze lijst, dan moet u die verzekeren. Een overzicht van alle landen en regio’s die een verzekeringsplicht voor honden hebben, is te vinden op de website van het A.I.C, waar tevens de lijst met “risico” honden is opgenomen. http://www.aansprakelijkheidsverzekering.org/particulieren/aansprakelijkheidsverzekering-huisdieren

Aansprakelijkheidsverzekering in steeds meer landen verplicht
Het thema “verplicht verzekeren van honden” geniet Europees veel aandacht. In verschillende landen worden wetsvoorstellen ingediend om de verzekeringsplicht voor gevaarlijke honden in te voeren. Zo sneuvelde een wetsvoorstel van de liberale partij in Zweden maar nipt. Zoek dus goed uit of u uw trouwe viervoeter mee kunt nemen voor u op vakantie gaat.


Copyright © 2018 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)