Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

Van 18 tot en met 23 september Waterlandseweg bij Almere Stad in de nacht dicht

8 september 2017

Aannemerscombinatie Parkway6 start op maandag 18 september met de voorbereidende werkzaamheden voor de verbreding van het viaduct van de A6 over de Waterlandseweg (N305). Van maandag 18 tot en met zaterdag 23 september wordt de Waterlandseweg ter hoogte van het viaduct in de nacht volledig afgesloten van 20.00 uur tot 6.00 uur. Verkeer wordt ter plekke omgeleid via de A6 en moet rekening houden met circa 7 minuten extra reistijd.

Aanleg keerlus
Om de werkzaamheden aan het viaduct te kunnen uitvoeren moet ruimte gemaakt worden onder het viaduct. Daarom wordt de linkerrijstrook, komende vanuit Stad richting de A6 naar Lelystad, vervangen door een keerlus (aan de kant van de Waterlandseweg). Verkeer vanuit Almere Stad richting Lelystad kan dan via deze keerlus de A6 op rijden.

Nacht- en weekendafsluitingen
Voor de werkzaamheden aan de pijlers van het viaduct (ondersteunende pilaren) wordt de Waterlandseweg ter hoogte van het viaduct nog een aantal nachten en weekenden afgesloten van vrijdagavond 20.00 uur tot maandagochtend 6.00 uur. De op- en afritten Almere Stad zijn wel bereikbaar. Het verkeer wordt ter plekke met borden omgeleid via de A6 en moet rekening houden met circa 7 minuten extra reistijd. Exacte data hiervoor zijn nog niet bekend. Houd het online bezoekerscentrum in de gaten voor actuele informatie, bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl.

Schiphol-Amsterdam-Almere
Rijkswaterstaat verbreedt de komende jaren de drukke snelwegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere. Het project A6 maakt hier onderdeel van uit. Extra rijstroken zorgen ervoor dat de doorstroming verbetert en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. De weg wordt over een lengte van ruim 13 kilometer verbreed naar vier rijstroken per rijrichting en voorziet door middel van zonnepanelen in zijn eigen energiebehoefte. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot. Het werk aan de A6 is klaar voordat de Floriade in 2022 van start gaat.


Copyright © 2018 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)