Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • Vanaf 9 december 2018 een nieuwe dienstregeling voor allGo Almere bit.ly/2S00GVC

Vanaf 20 november deel fietspad Kolthoornpad onder A6 afgesloten

9 november 2017

Voor de verbreding van de A6 is het soms noodzakelijk om bestaande fietsroutes aan te passen. Dit gebeurt in verschillende fasen. Vanaf 20 november 2017 tot medio 2019 is het deel van het fietspad Kolthoornpad dat onder de A6 doorgaat afgesloten. Fietsers kunnen vanaf dan gebruik maken van de Weteringweg om van de ene kant van de A6 naar de andere kant te komen. Ter plekke wordt deze route met gele borden aangegeven. Fietsers moeten rekening houden met circa 5 minuten extra reistijd.

Nieuwe onderdoorgang
De afsluiting van het Kolthoornpad ter hoogte van de A6 is nodig om de bestaande onderdoorgang te slopen en vervolgens een nieuwe bredere onderdoorgang te kunnen bouwen. Opening van de nieuwe onderdoorgang staat gepland voor medio 2019.

Hinder
De werkzaamheden voor de verbreding van de A6 veroorzaken hinder voor weggebruikers op en rondom de A6. Zo krijgen fietsers geregeld te maken met andere routes omdat bestaande fietsverbindingen tijdelijk niet meer beschikbaar zijn. Deze nieuwe routes leveren vaak extra reistijd op. Rijkswaterstaat, Parkway6 en de gemeente hebben afgesproken dat er altijd één fietsverbinding in de directe omgeving beschikbaar moet zijn zodat de extra reistijd beperkt blijft.

Schiphol-Amsterdam-Almere
Rijkswaterstaat verbreedt de komende jaren de drukke snelwegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere. Het project A6 maakt hier onderdeel van uit. Extra rijstroken zorgen ervoor dat de doorstroming verbetert en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. De weg wordt over een lengte van ruim 13 kilometer verbreed naar vier rijstroken per rijrichting en voorziet door middel van zonnepanelen in zijn eigen energiebehoefte. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot. Het werk aan de A6 is klaar voordat de Floriade in 2022 van start gaat.


Copyright © 2018 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)