Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Veel leuke kinderactiviteiten tijdens de zomer in Almere Centrum

Morgen breekt de zomer officieel aan en de vakantie staat ook al om de hoek. Kinderen en hun ouders hoeven echter niet bang te zijn dat de verveling toeslaat want in Almere Centrum is de komende periode ontzettend veel leuks te beleven. Alle activiteiten zijn gratis en worden georganiseerd op woensdag- of zondagmiddag.

Bibaboerderij – zondag 1 juli
De bewoners van de BiBaboerderij komen weer naar Almere. Zondagmiddag van 12.30 – 16.30 staat de showvariant van de populaire televisieserie op het podium op het Forum. Er kan uit volle borst meegezongen worden met de bekende liedjes. Ook staan er allerlei leuke en gekke spelletjes op het programma waaronder koeienvlaai werpen, een eierlooprace en klompen werpen. Op het tractorparcours kunnen kleine durfals een ritje maken met een tractor. Uiteraard gaan alle bewoners ook graag met kleine fans op de foto.

Kidsactiviteiten met natuur – woensdag 4 juli en 25 juli
Op twee woensdagmiddagen kunnen kinderen zich onderdompelen in de natuur op de Esplanade. Er is een spannend plantendoolhof dat door versiersels die kinderen zelf kunnen maken wordt omgetoverd tot kunstwerk. Ook zijn er leuke workshops waarbij kinderen een mini-moestuintje maken dat ze vervolgens mee naar huis mogen nemen. De activiteiten duren van 13.00 – 16.00 uur. Locatie: Esplanade.

Energie verbranden – woensdag 11 juli en 15 augustus
Voor kinderen die stoom willen afblazen wordt de Esplanade deze dagen omgetoverd tot een sportief spektakel. Op het mini-springkussenfestival kan er bijvoorbeeld op verschillende springkussens worden gesprongen. Bovendien is er een spannende stormbaan waar kinderen tegen elkaar kunnen racen. Ook met het gladiatorspel en de omhaalarena kunnen kleine sportievelingen laten zien hoe goed ze kunnen scoren. In de softbungee tenslotte kunnen geweldige jumps worden gemaakt. De activiteiten duren van 13.00 – 16.00 uur.

Waterrattenwoensdagen – woensdag 18 juli en 8 augustus
Om lekker af te koelen worden er deze middagen allerlei leuke wateractiviteiten georganiseerd. Kinderen kunnen bijvoorbeeld op het water lopen in speciale aquaballen. De truc is om rechtop te blijven staan, en dat is nog een hele uitdaging. Er worden verder zeillessen gegeven en er kan gevaren worden met radarbootjes of kano's. Wie wil kan ook zijn eigen vaartuig maken tijdens de workshops vlottenbouwen. Kinderen zijn welkom op de Esplanade van 13.00 – 16.00 uur.

Rock Frogs – zondag 15 juli
Tijdens de energieke en vrolijke show van de Rock Frogs kan lekker worden meegedanst, meegezongen en meegesprongen. Interactieve liedjes, korte verhaaltjes en gekke grappen wisselen elkaar af en leren kinderen alles over goed eten en voldoende bewegen. De Rock Frogs bestaan uit Coole Rocky op de gitaar, knappe Boney neemt de zang voor haar rekening, Blacky swingt op de basgitaar en de kleine driftkikker Ramyo speelt de drums. De Rock Frogs treden afwisselend op tussen 12.30 en 16.30 uur op de Esplanade.

Lekker eten – woensdag 1 augustus
Dat wordt smullen deze middag! Alles staat namelijk in het teken van lekker eten. Kinderen kunnen de lekkerste smoothies maken die ze zelf mogen shaken. Bovendien kunnen ze treintjes maken van snoep en fruit en die daarna lekker oppeuzelen. Er zijn verder nog allerlei leuke kookworkshops waarbij de kleine koks de fijne kneepjes van het koken leren. Deze heerlijke middag vindt plaats op de Esplanade van 13.00 – 16.00 uur.

Fun & Science – zondag 21 oktober
Wat later in het jaar, maar zeker de moeite waard om alvast te noteren is deze leerzame middag op zondag 21 oktober. Op de Esplanade leren kinderen in de Technobiel spelenderwijs alles over techniek. Ze kunnen bijvoorbeeld vliegtuigjes laten vliegen door er met licht op te schijnen. Daarnaast zijn er verschillende interactieve presentaties over de nieuwste technologische ontwikkelingen. Zo kunnen kleine wetenschappers in de dop met Augmented Reality (AR) Bito de aap helpen weer warm water te krijgen. Hij rekent op de knappe koppen en hulp van de kinderen. Dit en meer vindt plaats op het Stationsplein en de Esplanade van 13.00 – 16.00 uur.

Een overzicht van alle activiteiten met tijden en meer informatie is te vinden op www.almerecentrum.nl


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)