Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Vele gemiste kansen doen FC Almere uiteindelijk de das om.

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere een mooie kans om dichter bij koploper Victoria te komen laten liggen.

Door de 1-3 nederlaag tegen Geinoord en het gelijkspel van Victoria (0-0) tegen De Bilt werd Geinoord de grote winnaar. Victoria blijft koploper gevolg door Geinoord met twee punten achterstand en Almere met vier punten minder als Victoria.

De gehele wedstrijd was de thuisclub de betere ploeg, vooral de eerste helft waren er voor Almere zoveel kansen dat de ploeg van Sandor Augustijn de Utrechters voor de rust al op een grote achterstand had moeten zetten. Dat dit niet lukte was voornamelijk dat de ploeg de aanvallen te ver doorvoerden en sneller de trekker had over moeten halen. De eerste kans van Douwe Willemars had al succes moeten hebben maar de rechterspits treuzelde veel te lang. Lesley Vlieger kon in de 10e minuut wel trefzeker zijn toen hij al liggend de thuisclub op 1-0 zette. Geinoord kwam er maar soms goed uit maar zeker niet zonder gevaar maar de stootkracht liet veel te wensen over. Almere kreeg hierna kans op kans, maar zowel Vlieger als Willemars als Stots kwamen niet tot scoren. Toen Geinoord in de 40e minuut toch kans zag om de gelijkmaker via Timo Meerding te scoren dachten velen van de toeschouwers dat Almere na de rust de zaken wel recht zou zetten.

Na de hervatting was Almere wel weer veelvuldig voor het doel van Geinoord te vinden maar een kopbal van Lesley Vlier (naast) en een actie van Peter van Dongen uit een hoekschop op de lat kwam men niet. Geinoord wisselde twee spelers en dat bleek uiteindelijk een goede keus. Eerst was Almere nog dicht bij de 2-1 maar diverse pogingen leverde niets op en kregen de Utrechters iets meer grip op het duel en was men nu ook meer voor het Almeerse doel te vinden. In de 70e minuut kreeg Almere dan ook de kous op de kop. David Jackson werd goed vrijgespeeld en liet Almere-doelman Gijs Roelofsen dan ook kansloos. 1-2.

Hierna veel druk van Almere maar zoals voor de rust was het kansen benutten een te grote opgave voor de ploeg uit Almere-Haven. Vijf minuten voor tijd schoot Geinoord alle illusies van Almere aan flarden en scoorde Roland Truggelaar de bevrijdende 1-3. Almere was een geslagen ploeg en ging ten onder aan de velen gemiste kansen die men deze middag miste.

Almere-trainer Sandor Augustijn, “Met een iets aanvallender systeem hebben we velen kansen gecreeerd maar het scoren lukte niet en dan hoop je met 1-1 met de rust de zaak alsnog naar je hand te kunnen zetten maar ook dat lukte niet en loop je tegen een onverdiende nederlaag op.

Geinoord -trainer David Toxopeus vond dat zijn ploeg de eerste helft veel geluk had gehad, na de rust hadden we ook niets te mopperen maar via de counter sloegen we ons slag en na de 1-3 was het gespeeld maar echt recht op drie punten hadden we zeker niet.

Foto: Ricardo Kolk in actie voor FC Almere.


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)