Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

Verbreding A6: fietspad Burgerspad dicht

10 augustus 2017

Voor de verbreding van de A6 is het noodzakelijk om bestaande fietsroutes aan te passen. Dit gebeurt in verschillende fasen. Vanaf maandag 21 augustus 2017 tot medio 2019 is het fietspad Burgerspad afgesloten. Om van de ene naar de andere kant van de snelweg te komen, kunnen fietsers en voetgangers gebruik maken van de Havendreef. Ter plaatse wordt de omleiding via de Havendreef met gele borden aangegeven. Houdt rekening met circa vijf minuten extra reistijd op de fiets.

Bredere onderdoorgang
Het Burgerspad wordt afgesloten tussen de Zenderstraat ten noorden van de A6 en het Farflerpad ten zuiden van de A6. De oude smalle doorgang onder de A6 wordt gesloopt. Er komt een bredere onderdoorgang bestaande uit een voetpad, fietspad en een sloot van 15 meter breed. De werkzaamheden worden uitgevoerd in verband met de verbreding van de A6.

Pedersenpad in oktober open
Het Pedersenpad, dat langs de Kromme Wetering loopt, gaat eind oktober 2017 open. Dit is later dan gepland. Het Fongerspad, aan de overkant van de Kromme Wetering, gaat in plaats van drie weken maar één week dicht, van maandag 11 t/m vrijdag 15 september. Aannemer Parkway6 heeft de planning van de werkzaamheden aangepast zodat de Challenge Almere-Amsterdam (triatlon) gebruik kan maken van het Fongerspad. Fietsers en voetgangers kunnen in beide gevallen gebruik maken van de omleiding via het Sturmeypad. Ter plaatse wordt een omleidingsroute aangegeven.

Hinder
De verbreding van de A6 veroorzaakt hinder voor de weggebruikers op de A6 en voor de weggebruikers rondom de A6. Voor fietsers in de omgeving van de A6 is de hinder vooral dat er fietsverbindingen tijdelijk niet beschikbaar zijn. Er is afgesproken dat er steeds een fietsverbinding in de directe omgeving beschikbaar moet zijn. Daarmee wordt voorkomen dat fietsers ver moeten omfietsen. Rijkswaterstaat en aannemer Parkway6 proberen de hinder zoveel mogelijk te beperken.

Schiphol-Amsterdam-Almere
Rijkswaterstaat verbreedt de komende jaren de drukke snelwegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere. Het project A6 maakt hier onderdeel van uit. Extra rijstroken zorgen ervoor dat de doorstroming verbetert en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. De weg wordt over een lengte van ruim 13 kilometer verbreed naar vier rijstroken per rijrichting en voorziet door middel van zonnepanelen in zijn eigen energiebehoefte. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot. Het werk aan de A6 is klaar voordat de Floriade in 2022 van start gaat.


Copyright © 2018 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)