Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • Almeerse zaterdagclubs weer bij elkaar in de tweede klasse B.

Verdiende winst FC Almere op stadgenoot Waterwijk..

1 december 2018

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere de derby tegen Waterwijk gewonnen.

De ploeg van Jamal Yahiaoui was de eerste helft veruit de sterkte en drukte dat dan ook uit in twee doelpunten. Na de rust deed Waterwijk wel meer mee maar zag geen kans om het de thuisploeg echt lastig te maken. Het werd dan ook 2-0.

Fc Almere kreeg in dit duel de meeste kansen, maar zowel Koen Blommestijn als Lesley Vlieger zagen in de beginfase kansen in rook opgaan. Waterwijk wilde wel maar strandde steeds weer op de hechte verdediging van de thuisclub. Nadat Rogier Arduin van FC Almere een poging over zag gaan en Peter van Dongen zijn inzet van de doellijn werd gehaald was het in de 27e minuut wel raak. Een aanval over links werd door Koen Blommestijn fraai afgerond. 1-0. Almere hield het heft in handen en kreeg kans op kans maar de uitstekend keepende Gianni Hermans van Waterwijk hield vooralsnog de schade beperkt. In de 32e minuut moest hij dan toch zwichten toen Almere een uitstekende aanval over de linkervleugel zag afgerond door Rogier Arduin 2-0. Waterwijk had voo0r de rust nog kans op de aansluiter maar Almere-doelman Gijs Roelofsen was heer en meester. Vlak voor de rust had Almere het verschil nog groter kunnen maken maar een vrije schop van Vlieger werd weer fraai verwerkt door Hermans.

Na de pauze kwam Waterwijk beter voor de dag en kreeg een paar aardige mogelijkheden maar zag geen kans om tot scoren te komen. Even later leek de bal op de stip te moeten bij een hansbal van Waterwijker Desmond Mensen maar de arbiter zag dat heel anders. Hierna beheerste FC Almere de wedstrijd en kwamen er wel wat irritaties maar daar bleef het ook bij en trok de thuisclub verdiend de winst over de streep na een vermakelijk duel waar zo’n 250 toeschouwers getuigen van waren.

Almere trainer Jamal Yhiaoui was tevreden over z’n ploeg,”Vanaf het begin gaven we de toon aan en dat werd beloond met twee fraaie doelpunten, de beginfase van de tweede helft kwam Waterwijk meer voor ons doel maar kansen waren er nauwelijks. Waterwijk-trainer Ron Gerlof gaf de schuld aan een offday van zijn ploeg, er lukte maar weinig maar dat was misschien ook wel de verdienste van Almere dat wel verdiend won aldus de trainer.


foto: Martin Bakker.  Almeerder Rogier Arduin was Waterwijk-speler Desmond Mensen soms te snel af.
Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)