Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • SC Buitenboys laat Laren’99 er met de winst vandoor gaan 2-4.

Voorstelling JA HOE ZEG JE DAT? op locatie bij lunchcafé Tante Truus

6 oktober 2017

Elke zondag in november speelt BonteHond, het jeugdtheatergezelschap van Almere. JA… HOE ZEG JE DAT? bij Tante Truus: een lunchcafé waar mensen met een verstandelijke beperking of psychiatrische stoornis werken. JA… HOE ZEG JE DAT? is een locatievoorstelling voor 10+ over gevoelige onderwerpen, over inlevingsvermogen, en onbedoeld kwetsend taalgebruik, gespeeld op een ongebruikelijke locatie.

Over de voorstelling JA… HOE ZEG JE DAT?
Als je woorden niet goed gebruikt kan het goed fout gaan. Voor je het weet heb je iemand per ongeluk beledigd. Voor je het weet heb je iemand per ongeluk gekwetst. Voor je het weet heb je ruzie. De voorstelling JA… HOE ZEG JE DAT? is voor iedereen die niet meer weet wat hij moet zeggen zonder iemand te beledigen. Een voorstelling vol verkeerde opmerkingen, foute grappen, om-de-hete-brei-heen-draaigesprekken, veelzeggende stiltes en nietszeggend gepraat.

JA… HOE ZEG JE DAT? speelt op locatie bij Tante Truus in Almere. Tante Truus is een lunchcafé waar, ja hoe zeg je dat, verstandelijk beperkten, verstandelijk uitgedaagden, gehandicapten, mensen met het syndroom van down, afwijkende personen, gewoon mensen, ja mensen werken. Een lunchcafé waar mensen werken.

Lage toegangsprijs kaarten
Voor €2,50 kun je de voorstelling zien én krijg je een kopje koffie of thee op locatie. Wel wordt aangeraden vooraf te reserveren via www.bontehond.net/ja-hoe-zeg-jedat. BonteHond vraagt bewust een lage toegangsprijs zodat iedereen naar deze voorstelling kan. Daarnaast is het mogelijk om na afloop van de voorstelling een vrijwillige bijdrage te doen die ten goede komt van de medewerkers van Tante Truus.

Publiekswerking bij BonteHond
JA… HOE ZEG JE DAT? is een voorstelling in het Publiekswerkingsprogramma van BonteHond: een nieuwe vorm van theater waarbij de verhalen van steeds een andere, specifieke doelgroep centraal staan. Hiermee wil BonteHond in Almere de drempel verlagen om naar theater te gaan en mensen bij elkaar brengen. Publiekwerkingsprojecten spelen op ongewone plekken en behandelen actuele sociale thema’s. Eerdere projecten van BonteHond in deze reeks zijn Geen I.D., dat in AZC Almere plaatsvond, Eigen Schuld, over jongeren in de schuldsanering en BROEK UIT! in de kleedkamers van FC Almere. Publiekswerking komt tot stand in samenwerking met maatschappelijke partners.

Speellijst – Locatie: Tante Truus Marktmeesterstraat 141-143, 1315 GD Almere
Zondag 5 november 12:30 uur (try-out)
Zondag 5 november 15:00 uur (première)
Zondag 12 november 12:30 uur
Zondag 12 november 15:00 uur
Zondag 19 november 12:30 uur
Zondag 19 november 15:00 uur
Zondag 26 november 12:30 uur
Zondag 26 november 15:00 uur
JA… HOE ZEG JE DAT? speelt ook als (besloten) schoolvoorstelling.


Copyright © 2018 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)