Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Vrijwilligers en hulpbiedenden aangeboden en gezocht in Almere

31 maart 2016

Maurice Koreman was het zat om steeds tegen dezelfde hulpvragen aan te lopen die door het huidige vrijwilligerssysteem binnen Almere onbeantwoord bleven. Uit eigen initiatief is hij op Facebook de groep "vrijwilligers en hulpbiedenden aangeboden en gezocht Almere" begonnen. In deze groep regelt hij, samen met het beheer, de koppeling tussen de hulpvrager en de aanbieder.

Soms heb je een simpele hulpvraag omdat je even iets niet kan door ziekte of financiële redenen. “Daar moest toch gewoon een simpel antwoord op zijn?” dacht Maurice. Denk aan een lampje ophangen, wat boodschappen halen, een kopje koffie met gezelligheid of het ophalen van een gekocht item. Maurice kende veel mensen in mijn omgeving die anderen helpen, maar hoorde ook van heel veel mensen dat deze simpele vragen gewoonweg niet beantwoord werden door de huidige vrijwilligers systemen binnen Almere.


“Vaak zijn de drempels te hoog of de weg voor hulp te ingewikkeld. Daar wilde ik wat aan doen. Vanuit die gedachte en gebruikmakend van het huidige internetfenomeen Facebook ben ik de groep "vrijwilligers en hulpbiedenden aangeboden en gezocht Almere" begonnen. Binnen enkele weken groeiden we enorm in leden en vragen. Momenteel zitten we al op 1100 leden en beantwoorden we dagelijks vele hulpvragen. Nooit had ik stilgestaan dat er zoveel vraag zou zijn voor zo een simpel initiatief. De afgelopen 2 maanden die zijn geweest maar vele maanden die nog gaan komen worden maanden waarin we goed gaan nadenken over het nog beter gaan en willen helpen van Almere” aldus Maurice.


Wat deze groep nu al onderscheid van de rest is dat zij ook anoniem werken. Dit kan via deze Facebook groep door een persoonlijk bericht aan Maurice Koreman te sturen, het beheer of telefonisch: 06-142 555 33. Mensen die hulpvragen hebben of hulp willen aanbieden kunnen ze zich aanmelden via de (vanwege privacy) besloten Facebook groep: https://www.facebook.com/groups/584079918423788/


Momenteel sluiten steeds meer organisaties bij de groep aan voor samenwerking. Zo werken zij nu al samen met Stichting Els Wensjes, de VMCA, Wijkteams en nog vele andere kleinere goede doel initiatieven. In de toekomst liggen de doelstellingen nog veel verder en veel hoger. De groep is nu druk met het ontwikkelen van kleinere teams voor grotere klussen en nog betere doelgerichte antwoorden op de hulpvragen. “We stoppen pas als Almere geholpen is”.


Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)