Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Vrouwenteam FC Almere laat kansen onbenut en blijft derdeklasser.

In een alles beslissende wedstrijd tegen GJS uit Gorkum heeft het vrouwenteam van FC Almere het niet gered om tweedeklasser te worden.

Het werd een aardige wedstrijd in Houten, twee ploegen die elkaar wat aftaste maar GJS kwam toch al snel op een 1-0 voorsprong. FC Almere gaf de buitenspelers van GJS te veel vrijheid en moest dat bekopen met een tegentreffer. Na dit doelpunt kreeg Almere meer grip op het duel maar kansen waren er het eerste halfuur niet echt voor het team van coach Lando Sandaal Bruma. Wel was de tegenstander dicht bij de 2-0 maar de inzet van de spits van GJS ging rakelings naast. Niet veel later lukte het de Gorkummers wel om de voorsprong te verdubbelen en was Almere keepster Bobbi van Hameren kansloos op een schuiver in de linker benedenhoek 2-0. Almere probeerde wel om de wedstrijd te keren maar slaagde daar vooralsnog niet in. Er werd veel ruimte weggegeven wat de tegenstander in de kaart speelde. Nog voor de rust maakte de tegenstander dan ook de 3-0. Een tegenvaller voor de Almeerders dat vaak geen grip had op de fysiek sterke tegenstander.

Na de rust een ander wedstrijd met veel meer balbezit voor Almere maar de kansen die men creeerde leverde geen goals op. Halverwege de tweede helft had Almere wel de kans om terug te komen maar grote kansen bleven onbenut. Ook een schot van Esmaralda de Vught had beter lot verdiend maar was te onzuiver. In de 85e minuut nog een fraaie kans maar ook Thoshanya Suart faalde van dichtbij. Almere wisselde nog wel wat speelsters maar dat leverde geen goal meer op en liep de wedstrijd naar het einde en was de conclusie dat Almere de tweede helft de kansen had om nog kans te maken op een verlenging maar jammerlijk faalde. Dit gebeurde niet en blijft men derdeklasser en krijgt men komend seizoen weer een kans om hogerop te komen.

Foto: Voor de wedstrijd werden de koppen nog even bij elkaar gestoken om het team een extra bust te geven.


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)