Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom voor het eerst samen op het toneel

18 januari 2019

Succesvolle komedie Art terug in Nederlandse theaters, in februari te zien in Almere. Het bejubelde theaterstuk Art van de Franse schrijfster Yamina Reza keert dit voorjaar terug naar de Nederlandse theaters met steracteurs: Waldemar Torenstra (Divorce, Vechtershart, All you Need Is Love), Thijs Römer (Moordvrouw, Nieuwe Buren) en Frederik Brom (Familie Kruys, Verborgen gebreken, Overspel). Het eigentijdse stuk over moderne kunst en de waarde van vriendschap was vier keer eerder te zien in Nederland, waarvan die met Paul de Leeuw, Hans Kesting en Edwin de Vries uit 2014 de bekendste is. Art is op 15 februari te zien in Kunstlinie Almere Flevoland, Almere.

Art
In Art kruipt de sterrencast in de huid van vrienden Serge, Mark en Ivan wiens vriendschap flink op te proef wordt gesteld. Serge heeft een peperduur schilderij gekocht en vraagt de mening van zijn vrienden. Dat leidt tot ongezouten uitspraken en pijnlijke onthullingen. Allengs wordt de discussie grimmiger en blijkt dat het over veel meer gaat dan de waarde van kunst: appreciatie van de ander, acceptatie, respect - en het gebrek eraan. Centraal in het stuk staat de grote kunst van vriendschap. We zien hoe meestal schijnbare futiliteiten en niet belangrijke zaken meestal vriendschap of liefde bepalen. Art is rijk, grappig en ontroerend.
 
Art is verschillende keren onderscheiden o.a. met een Tony Award voor Best Play, Laurence Olivier Award voor Best Comedy en is één van de meest succesvolle toneelstukken van de Franse schrijfster Yasmina Reza. Dit jaar komt deze klassieker dus terug naar Nederland met een drietal topacteurs in een regie van Paula Bangels met een vertaling van Coot van Doesburgh.
 
Art wordt geproduceerd door MORE Theater Producties. Art is op 15 februari te zien in Almere. Kaarten zijn verkrijgbaar via de Nationale Theaterkassa (www.ntk.nl en 0900-9203) of rechtstreeks via het theater.
Voor meer informatie over de voorstelling: www.moretheater.nl
 
Credits
Tekst: Yasmina Reza
Vertaling: Coot van Doesburgh
Regie: Paula Bangels (Fatal Attraction / Indecent Proposal)
Met: Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom
Producent: MORE Theater Producties


Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)