Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • Almeerse zaterdagclubs weer bij elkaar in de tweede klasse B.

Waterlessen Waterschap Zuiderzeeland weer van start!

14 september 2018

‘Juf, waar gaat het water van het toilet heen?’, ‘Meester, kan een dijk doorbreken?’ Vragen waar u misschien niet gelijk een antwoord op heeft. De antwoorden op deze vragen liggen dichterbij dan u denkt. Voor alle basisscholen in ons werkgebied heeft Waterschap Zuiderzeeland een geheel verzorgde waterles ontwikkeld, gevolgd door een rondleiding op een afvalwaterzuiveringsinstallatie. De waterles is geschikt voor groepen 6, 7 en 8 en er zijn geen kosten aan verbonden. De waterles en de rondleiding worden verzorgd door enthousiaste vrijwilligers.

Waterles
De les gaat in op verschillende aspecten van water. Hoe wordt het water gezuiverd? Wat mag er niet door het riool? Welke beestjes leven er in het water en hoe houden we onze voeten droog? Dit zijn enkele onderwerpen die aan bod komen. De leerlingen gaan actief aan de slag met proefjes in circuitvorm. Op deze manier worden ze uitgedaagd om water zelf te beleven.

Reacties
De waterlessen blijken de afgelopen jaren een groot succes te zijn. Een aantal reacties die we hebben ontvangen zijn: ‘wat een leuke proefjes’, ‘gaaf om je eigen water te zuiveren’, ‘nu weet ik hoe mijn wc-water schoongemaakt wordt en waar het naartoe gaat’, ‘kinderen zijn lekker bezig en vinden het geweldig’, ‘zeer leerzame ochtend’. De waterles en rondleiding wordt gemiddeld met een 8,5 beoordeeld door de leraren en de leerlingen.

Aanmelden
Scholen kunnen zich aanmelden via onze website: www.zuiderzeeland.nl/waterles


Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)