Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • Sporting Almere wil komend seizoen gaan bouwen aan iets moois.

Waterwijk komt twee goals te kort voor de tweede periode.

24 februari 2019

In de zaterdag tweede klasse B heeft ASC Waterwijk een ruime zege behaald op Benschop.

Na negentig minuten stond er een comfortabele 5-1 op het scorebord. Toch was deze uitslag niet goed genoeg om recht te hebben op de tweede periode. Koploper De Bilt verloor weliswaar van JSV Nieuwegein maar had net een iets beter doelsaldo om de periode in de wacht te slepen.

In de beginfase had Waterwijk het even moeilijk en kreeg Benschop diverse hoekschoppen waar twee behoorlijke kansen uitkwamen maar dat leverde geen goal op. Ook even later een kans voor Benschop maar deze ging er ook niet in en kon Waterwijk op de doellijn redding brengen. In de 20e minuut nog een mogelijkheid voor de gasten maar David Verweij zag zijn inzet naast gaan. Niet veel later was het de beurt aan de thuisclub, Jerry Osei en Nicky Baggelaar zetten Waterwijk op een 2-0 voorsprong. Waterwijk overheerste even maar Benschop kwam echter goed terug en kreeg ook weer wat kansen, Jimmy Vendrig en Martijn de With konden de geboden kansen echter niet verzilveren. Toch kwam voor de rust nog de aansluitingstreffer voor Benschop, Jimmy Vendrig was nu wel trefzeker 2-1. Even later had het ook zomaar gelijk kunnen zijn maar de knal van Jonathan Antonio van Benschop verdween in het zijnet. Waterwijk was in deze fase ook nog dicht bij een treffer maar kwam voor de rust niet meer tot scoren..

Na de hervatting leek Benschop toch de gelijkmaker te scoren maar Waterwijk dacht daar anders over en wist men uit een terecht toegekende strafschop via Niels van der Steen de 3-1 te scoren. Niet veel later nog een tegenvaller voor Benschop, een verdediger maakte een lelijke overtreding net buiten het zestienmeter gebied en kreeg rood voorgeschoteld van arbiter Vriesema en moesten de gasten met een man minder verder. Waterwijk profiteerde hier gretig van en kreeg meer vat op het duel en was het Mitch Vogel die met het hoofd voor de 4-1 kon zorgen, hier ging een mooie voorzet van Mark Heeres aan vooraf.  De 5-1 voor Waterwijk kwam nog van Jerry Osei. Waterwijk had nog twee doelpunten nodig voor de 2e periode maar deze kwamen niet.

Niels van der Zaal had deze middag zijn honderdste doelpunt kunnen maken maar deze bleef uit en kan in de wedstrijd tegen IJFC een nieuwe poging wagen.

Hiermee was de 2e periode voor FC De Bilt. Over twee weken begint de derde periode en krijgt Waterwijk IJFC op bezoek.Foto: Mark Heeres van Waterwijk liet uit een mooie voorzet Mitch Vogel de 4-1 scoren met het hoofd.


Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)