Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Waterwijk slijt veel trainers in korte tijd.

21 juni 2019

ASC Waterwijk dat in de tweede klasse B het afgelopen seizoen uitstekend meedraaide en op de zevende plek eindigde gaat komend seizoen niet verder met interim-trainer Mark de Boer.

Vanuit de jeugd heeft men jeugdtrainer Mo El Abdellaoui doorgeschoven. De trainer had het afgelopen seizoen onder de 19 onder zijn hoede en daar stromen er komend seizoen acht spelers door naar de A-selectie.

In kort tijd heeft Waterwijk heel wat trainers versleten, In het seizoen 2016/17 was het Co Jager die tekende bij de Almeerders maar uiteindelijk niet eens begon aan de klus en haakte nog voor de kompetitie af. Assistent Ed Otten nam het van hem over. Men draaide een redelijk seizoen en werd het contract met Otten dan ook nog een jaar verlengd. In het seizoen 2017/18 werd men zelfs ook kampioen van de derde klasse. De club ging niet verder met Otten en stelde voor het seizoen 2018/19 de van Sporting Martinus afkomstige Ron Gerlof aan. De veelbelovende trainer maakte er geen geheim van dat hij hoge ogen wilde gooien met Waterwijk. Het team draaide ook goed mee in de tweede klasse maar medio december maakte Gerlof bij het bestuur bekend niet verder te willen met Waterwijk de redenen waren divers en daar moest het bestuur het dan mee doen. Uiteindelijk was zondagtrainer Mark de Boer bereid om het seizoen af te maken met assistent Dennis van Veen. De ploeg draaide goed mee in de tweede klasse en eindigde uiteindelijk als zevende. Behoorlijke verschuivingen dus bij de Almeerse club op trainers gebied.

Voor komend seizoen is dus Mo El Abdellaoui de hoofdtrainer en de club ziet met hem en een jeugdige ploeg het komend seizoen met vertrouwen tegemoet.


archieffoto: Mark de Boer komend seizoen geen trainer van Waterwijk.


Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)