Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Waterwijk verliest bij koploper Delta Sports '95.

27 oktober 2019

In de zaterdag tweede klasse B heeft Waterwijk op bezoek bij Delta Sports ’95 geen potten kunnen breken. De ploeg van Mo El Abdallaoui kon niet compleet uitkomen en liep dan ook tegen een 3-1 nederlaag op.

  De eerste helft ging het in dit duel vrij gelijk op maar de snelle buitenspelers van de thuisploeg stelde de verdediging van Waterwijk behoorlijk op de proef. Het eerste kwartier kon Waterwijk zich nog wel meten met Delta Sports maar er was een strafschop voor nodig om de thuisploeg aan een voorsprong te helpen. Berend Bram Heinen verzilverde dit buitenkansje feilloos 1-0.

Hierna twee ploegen die volop voor de winst gingen maar veel kansen leverde dat nog niet op. Vlak voor de rust werd het harde werken van Waterwijk dan toch beloond en wist men via een aanval over links door Mitchel Vogel nog voor de rust gelijk te maken 1-1. In de tweede helft toch nog wat noodgedwongen wisselingen bij Waterwijk en Delta Sports voelde aan dat er meer in zat. De druk werd opgevoerd en moest Waterwijk zich terug laten zakken. In de tiende minuut van de tweede helft moest men dan toch zwichten toen een lange uittrap van de Delta Sports doelman terecht kwam bij spits Lennart Dubbeldam die vrij simpel zijn ploeg op 2-1 zette. De thuisploeg behield hierna het betere van het spel maar door balverlies van Oday Dissi kon Waterwijk uiteindelijk ook een derde goal niet voorkomen. Dubbeldam was ook nu weer de maker en liet Gianni Hermans kansloos 3-1. Bij Waterwijk moest ook Lynel Lemmert nog uitvallen door een blessure wat de ploeg zeker geen goed deed. Wel had Waterwijker Ryan Inge nog een mogelijkheid maar het leverde uiteindelijk geen goal meer op. Het bleef bij deze stand en was de thuisclub tevreden en bleef dan ook koploper in 2B. Door deze nederlaag zakken de Almeerders een paar plaatsen op de ranglijst. Komende zaterdag ontvangt Waterwijk in eigen huis het Hilversumse Victoria.

Waterwijk coach Mo El Abdallaoui wist dat het moeilijk zou worden te meer omdat hij niet compleet kon uitkomen. “We hadden in de eerste helft nog wel wat mogelijkheden maar de snelle counters van Delta Sports braken ons uiteindelijk op. En als je zelf wat fouten maakt help je de tegenstander natuurlijk in het zadel” aldus Abdallaoui die er vanuit gaat dat hij zaterdag weer aardig compleet is.


Boven: Archieffoto.


Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)