Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Waterwijk verliest ten onrechte van Victoria.

3 november 2019

In de zaterdag tweede klasse B heeft Waterwijk haar eigen publiek tegen Victoria niet kunnen trakteren op een overwinning.

De ploeg van Mo El Abddaloui speelde bij vlagen niet slecht maar had veel moeite om op de goede momenten toe te slaan.

Waterwijk startte sterk en daar had de tegenstander wel wat problemen mee. Uit een corner van Niels van der Zaal was een harde schuiver geen probleem voor de Victoria goalie. De gasten met aardig wat technisch vermogen in de ploeg zette Waterwijk na zo’n half uur spelen toch aardig onder druk maar was niet bij machte om tot scoren te komen. Vijf minuten later had Waterwijk wel op voorsprong moeten komen maar de inzet van Niels van der Zaal werd knap gestopt door de doelman. In de 38e minuut dan toch de voorsprong voor Waterwijk. Een aanval over rechts via Yosef Disi kwam bij Ryan Inge die de doelman van Victoria door de lucht passeerde 1-0. Deze stand was dan ook verdiend voor de thuisclub. Voor de rust nog wat schoten op doel maar goals bleven vooralsnog uit.

In het tweede bedrijf kwam Victoria sterk uit het kleedlokaal, de ploeg van trainer Robert Roest wilde snel zaken doen en zette Waterwijk behoorlijk onder druk. In de 60e minuut werd dat dan ook beloond uit een strafschop, Ralf Schipperijn van Waterwijk ging de fout in maar de penalty was wel te zwaar gestraft. Rik Langhout schoot vanaf 11 meter raak 1-1. Victoria bleef druk houden en maakte in de 75e minuut ook nog de 1-2 door Bram van den Berg. Waterwijk trainer Abdallaoui wisselde twee spelers en kwam er meer vaart in het spel van Waterwijk. In de slotfase kreeg Waterwijk dan ook loon naar werken en maakte Haid Rida de dik verdiende gelijkmaker 2-2. Met nog wat blessuretijd zou de 2-2 eind uitslag worden maar in de slotminuut kreeg Victoria nog een hoekschop te nemen die hard werd voorgegeven en op de 16 meterlijn terecht kwam waarna Emmanuel Emmas genadeloos uithaalde en de bal onhoudbaar in de kruising joeg 2-3. Waterwijk had geen tijd meer om nog langszij te komen en leed men een onverdiende nederlaag waar een gelijkspel op z’n plaats was geweest.

Waterwijk coach Mo El Abdallaoui vond ook dat Victoria teveel kreeg: “Gezien de gehele wedstrijd was een puntenverdeling terecht geweest en de strafschop vond ik veel te zwaar gestraft maar verder floot de arbiter een goede wedstrijd”. Waterwijk zakt weer een paar plaatsen op de ranglijst en Vitoria houd de subtop inzicht.


foto: Kristian Krijgsman.


Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)