Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Waterwijk weer met lege handen tegen FC Almere (4-5).

20 april 2019

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere stadgenoot Waterwijk voor de tweede keer de wet gelezen.

Door deze winst blijft de ploeg uit Almere-Haven koploper in de derde periode en komt gelijk in punten met Waterwijk op de ranglijst.

De thuisclub had vanaf het begin alle moeite om de dadendrang van de gasten een halt toe te roepen. De inzet van de gasten werd dan ook in de 8e minuut al beloond. Mitchel Rood zette FC Almere met een harde schuiver in de rechter benedenhoek op 0-1. Aan de andere kant mocht Almere niet mopperen toen Desmond Mensen namens Waterwijk maar net naast kopte. Waterwijk kreeg vlak hierna nog een paar mogelijkheden maar kwam niet tot scoren. Wel was FC Almere in deze fase kansrijk maar uit een pass van Gary Bouwmeester knalde Rogier Arduin op de kruising. In de 32e minuut was het wel raak voor de Havenaren en was het weer Bouwmeester die nu Mike de Blieck bediende en hij  Almere fraai naar 0-2 schoot. Nog geen drie minuten later had Waterwijk het antwoord en maakte de aansluitingstreffer, een aanval over rechts kwam bij Mike van Parree die schitterend in de kruising schoot en was Almere-doelman Gijs Roelofsen kansloos (1-2). Nog voor de rust vergrote Almere de voorsprong en kon Koen Blommestijn uit een pass van Gary Bouwmeester beheerst de 1-3 scoren. Vlak voor de rust nog een tegenvaller voor Waterwijk en moest verdediger Desmond Mensen vertrekken na zijn tweede gele kaart.

Na de hervatting liep Almere snel uit via Gary Bouwmeester (1-4) en Mike de Blieck die een penalty keurig verzilverde (1-5). FC Almere dacht de winst binnen te hebben maar verslapte sterk en gaf de thuisclub alle gelegenheid om terug te komen, de 2-5 van Selcukhan Okay gaf Waterwijk weer moed en werd het ook nog 3-5 door Mike van Pareen en dit mocht  Almere -keeper Gijs Roelofsen zich  zeker aanrekenen. Roelofsen leek behoorlijk aangeslagen want ook de 4-5 van dezelfde Pareen ging hij niet vrijuit. Tot overmaat van ramp kon ook Almere-speler Sven Ederveen na z’n tweede gele kaart nog vertrekken en was het weer tien tegen tien. Het werd nog een spannende slotfase met nog een twijfelgeval toen Jerry Osei van Waterwijk binnen de zestien werd gehaakt maar arbiter Vriesenga zag hier niets in. Het bleef bij deze stand en maakte Almere het zich de tweede helft  onnodig moeilijk.

FC Almere-trainer Jamal Yahiaoui: Ik vond dat mijn ploeg na de 1-5 veel te slordig werd en kennelijk dacht men dat het al klaar was. In deze fase gaven we Waterwijk veel te veel ruimte en de blunders van Gijs Roelofsen deden de wedstrijd volledig omdraaien, we mochten dan ook niet mopperen dat het uiteindelijk bij deze stand bleef”, aldus de coach die met zijn ploeg wel de koppositie pakte in de derde periode van de tweede klasse.


Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)