Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Zaterdag 27 oktober: Ernstige verkeershinder op de A6 tussen Lelystad en knooppunt Almere

Op zaterdag 27 oktober van 7.00 uur tot 0.00 uur verwacht Rijkswaterstaat ernstige verkeershinder op de A6 tussen Lelystad en het knooppunt Almere. Aannemer Parkway6 gaat vlak voor het knooppunt, ter hoogte van de aansluiting Almere Buiten, het asfalt herstellen. Hierdoor is er vanuit Lelystad maar één rijstrook beschikbaar tussen Almere Buiten en het knooppunt. Ook de verbinding naar de A27 komende vanuit Lelystad is dan afgesloten. Er worden adviesroutes ingesteld.

De asfaltherstelwerkzaamheden kunnen alleen overdag dag uitgevoerd worden in verband met de weersomstandigheden. Bij een te lage buitentemperatuur en een te hoge luchtvochtigheid hecht het materiaal niet goed aan de ondergrond. De planning van de werkzaamheden is onder voorbehoud van de weersomstandigheden van aankomende zaterdag. Als het weer zaterdag te slecht blijkt te zijn, worden de werkzaamheden naar zondag 28 oktober tussen 7.00 en 0.00 uur verplaatst.

Adviesroutes
Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om de A6 tussen Lelystad en het knooppunt Almere op zaterdag 27 oktober zoveel mogelijk te mijden. Verkeer vanuit Lelystad richting Utrecht kan gebruik maken van de N302 en de N305 richting de A27. Ook verkeer met bestemming Almere of Amsterdam wordt geadviseerd gebruik te maken van deze route. Verkeer komende vanuit Almere Buiten richting Almere Stad, Amsterdam en Utrecht wordt geadviseerd om via de Buitenring en de Tussenring naar de A6 te rijden (oprit 6 Almere Buiten-West of oprit 5 Almere Stad).

Schiphol- Amsterdam- Almere
Rijkswaterstaat verbreedt de A6 tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost naar vier rijstroken per rijrichting. Door de extra rijstroken verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. In samenwerking met omgevingspartijen, wordt de leefbaarheid in de omgeving van de snelweg vergroot. Zo verlagen we de A6 ter hoogte van het Weerwater en leggen we de op- en afritten Almere Haven verder uit elkaar waardoor er ruimte ontstaat voor toekomstige gebiedsontwikkeling van de gemeente Almere. Na oplevering voorziet dit gedeelte van de A6 in zijn eigen energiebehoefte en is daarmee energieneutraal. In de zomer 2019 wordt het traject voor het verkeer opengesteld. Eind 2020 is het project volledig afgerond: dan zijn ook de natuurcompensatie, de landschappelijke inrichting en de opruimwerkzaamheden klaar. Dat is ruim voor de start van de Floriade in Almere. De verbreding van de A6 Almere Havendreef – Almere Buiten-Oost maakt deel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA).


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2019 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)