Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Zet Almere in bloei: Ruil een tuintegel voor een plant

Ruil je tegel voor een plant! Almeerders krijgen vanaf 24 maart tot en met 24 juni een gratis plant als ze een eigen tuintegel inleveren. Door groenere (voor)tuinen is er meer ruimte voor vlinders, bijen en insecten, wordt er minder warmte in de stad vastgehouden door tegels en kan het regenwater gemakkelijker de bodem in. Daarom roept de gemeente iedereen op om gezamenlijk Almere in bloei te zetten.

De tegel kan ingeleverd worden bij de twee recycleperrons in Almere Buiten en Almere Poort of het Upcyclecentrum in Almere Haven. Daar krijgt iedereen vervolgens een voucher om gratis een mooie plant uit het bijen- en vlinderassortiment op te halen bij de Intratuin in Almere Muziekwijk, bij Ranzijn in Almere Buiten of Almeerplant, ook in Almere Buiten. Almeerders die op de speciale openingsdag 24 maart na 11.00 uur in het Upcyclecentrum een tegel inleveren, krijgen meteen een plant van de Huyskweker mee om in de tuin te zetten. Meer informatie over de actie staat op www.growinggreencities.nl

Wethouder Tjeerd Herrema hoopt dat Almeerders hun tegels massaal gaan ruilen. "Wij willen iedereen die Almere helpt om groener te worden een plant geven. Ik merk dat steeds meer mensen bewust bezig zijn met groen, milieu en duurzaamheid. Daarom past deze actie goed in Almere. Door de groenere tuinen ontstaat een groter leefgebied voor bijvoorbeeld de egel, vlinders, wilde bijen en andere insecten. En dat zorgt weer voor meer vogels. Het past allemaal bij onze gedachte van de Groene Stad die we met zijn allen willen zijn."

Growing Green Cities
Almere in bloei zetten is een van de doelen waar het gemeentelijke Growing Green Cities samen met de Almeerders aan werkt. Zo is er vorig jaar een breed bloemen- en bijenlint geplant onder de hoogspanningskabels van TenneT, is er een eerste Tiny Forest aangelegd en kunnen we binnenkort genieten van 44 tulpenveldjes. Op deze manier wordt er toegewerkt naar de Floriade in 2022 en naar een groener Almere.


Reageren op dit bericht

*= verplichte velden.

Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)