Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • Verplaatsbaar kunstwerk vanaf vandaag in Almere Haven bit.ly/2zYtklB

Zomerfestival Travelling in Baroque viert feest in heel Flevoland

11 juli 2017

London, the place to be is het thema van de tiende editie van festival Travelling in Baroque dat van 10 t/m 13 augustus op talrijke locaties in Flevoland wordt gehouden. Het festival, dat ooit begon als barokfestival, omvat tegenwoordig klassieke muziek van de veertiende tot en met twintigste eeuw en trekt jaarlijks een paar duizend bezoekers naar Nederlands jongste provincie. Deze jubileumeditie laat Londen zien als wereldstad waar musici uit vele landen zich vestigden en met elkaar samenwerkten.

Solisten en ensembles uit binnen- en buitenland maken hun opwachting. Het Engelse Fretwork behoort tot de meest vooraanstaande gambaconsorten ter wereld en brengt een programma met werken van Jenkins en Lawes. Het EnAccord Strijkkwartet speelt in Museum Nagele muziek van Britten en Elgar, met onder meer Elgars Strijkkwartet in e. Vrijdag is Shakespearedag, met bariton Michael Wilmering, klavecinist Bob van Asperen en de film Throne of Blood. De foyer van theater Agora in Lelystad wordt omgetoverd tot een oude Engelse pub, waarbij de Britse pubsongs niet mogen ontbreken. Seconda Pratica brengt ‘s avonds een geënsceneerde uitvoering van de opera Fairy Queen.

Rondreis
De zaterdag staat traditiegetrouw in het teken van de rondreisconcerten. De reis kan per fiets, auto of Engelse dubbeldekker worden gemaakt. Het Scroll Ensemble gidst de fietsers al musicerend vanuit een bakfiets de provincie door. Op de podia staan onder meer het EnAccord Strijkkwartet, het Belgische ensemble Encantar, Fretwork en de Japanse fortepianiste Megumi Tanno.

Queen
Het Babylon Quartet speelt op zondagmiddag het programma Engelse klassiekers met naast het ‘serieuze repertoire’ ook stukken van The Beatles en Queen. Het Apollo Ensemble, organisator van het festival, sluit het festival af met The Creation van Joseph Haydn, in een theatrale bewerking voor blaasoctet en twee acteurs. Artistiek leider van Travelling in Baroque is violist en dirigent David Rabinovich.

Travelling in Baroque - London, the place to be | do 10 t/m zo 13 augustus 2017 Concerten in Almere, Lelystad, Zeewolde, Dronten, Emmeloord, Ens, Nagele en Schokland. Tickets & Info: www.travellinginbaroque.com
Copyright © 2018 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)