Uw partner voor Nieuws, Cultuur, Educatie, Informatie en Entertainment

Twitter Omroep Almere

  • ASC Waterwijk wil komend seizoen doorpakken met jonge talenten.

Zondagteam ASC Waterwijk pakt tweede winst van dit seizoen.

2 december 2019

In de zondag vierde klasse F heeft Waterwijk de tweede seizoenszege te pakken. De Almeerders versloegen De Dreef met 3-0 en kwamen hiermee op 6 punten uit 9 duels.

Men staat nu voorlaatste en gelijk met De Dreef en Geinburgia. De Dreef speelde wel een wedstrijd minder en Geinburgia een wedstrijd meer.

De zeer jonge ploeg van Waterwijk moest in de beginfase nog even zoeken maar kwam na een kwartier beter in de wedstrijd. Wel moest Waterwijk doelman Milan Hohage eerst nog handelend optreden en behoede zijn ploeg al voeg in de wedstrijd voor een achterstand. Later pakte de ploeg van coach Jake Andreas het anders aan en ging het beter lopen en kwam De Dreef ook vaker in gevaar. Er kwamen behoorlijk wat kansen en een daarvan trof doel, nadat de De Dreef- doelman nog redding bracht was het even later wel raak, Lucas Postuma rondde een aanval met het hoofd af: 1-0. Dit werd uiteindelijk ook de ruststand.

Na de hervatting kwam de tegenstander fel uit de startblokken en moest Waterwijk alle zeilen bijzetten om erger te voorkomen. Later pakte de Almeerders de draad weer op en verdubbelde men de voorsprong. Jorge van Eck kwam goed door en zijn voorzet was op maat voor Lorenzo van Huizen die ook koppend de 2-0 maakte. Waterwijk bleef hierna druk houden op het doel van de gasten en kreeg dan ook loon naar werken, Dean van Rooij was de man die de 3-0 voor Waterwijk maakte en leek het duel beslist. Tegenstander De Dreef raakte hierna soms geïrriteerd en werd de wedstrijd er wat feller op maar uiteindelijk trok Waterwijk verdiend de tweede zege van dit seizoen over de streep. Men klom weer een plaatsje op de ranglijst en dat geeft perspectief voor de volgende wedstrijd tegen Rivierwijkers.

Waterwijk-coach Jake Andreas: “We komen de laatste weken steeds beter in ons spel en dat werd nu weer eens beloond, met deze jonge ploeg in combinatie met ook wat routine begint het er op te lijken maar we zijn er nog lang niet maar deze wedstrijd was genieten en dat hebben we na afloop dan ook gedaan”.


Copyright © 2020 - Omroep Almere | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)